Vara lui 2019 este abia la început, iar noi vă pregătim surprize în mai multe orașe din România. Din iunie până în septembrie, Artacul va lua parte la Festivalul Turcesc care se va desfășura în 5 orașe. Pentru a vedea despre ce este vorba, puteți citi scurte impresii din 2017, ale organizatorului.

La doar o săptămână de la Festivalul Medieval, Ploieştiul este gazda unui nou festival. Acesta îşi propune promovarea tradițiilor turceşti. Prin urmare nu lipsesc produsele tradiţionale din carne, dansurile specifice şi vestitele produse dulci.

Regina dulciurilor este baclavaua. Festivalul include şi spectacole artistice. Ploieştenii sunt aşteptaţi la festival în parcarea de lângă Muzeul de Științele Naturii, peste drum de Halele Centrale până la ora 21.00. „Suntem pregătiți cu tot felul de bucate, atât pe bază de carne, cât și cu dulciuri. Regina deserturilor, baclavaua, este la mare cerere. Cafeaua turcească, ceaiurilor, arta, arta caligrafiei… (….). O să vedeți spectacole artistice”, a descris pe scurt Elena Oguz oferta de la Festivalul Turcesc, eveniment care s-a desfășurat, în afară de Ploiești, la Iași și Oradea, iar în luna august va avea loc și la Constanța.”

Un preambul, primul festival de anul acesta – 2019 a.c.- va avea loc în perioada 14-16 iunie, în Ploiești. Vă așteptăm cu drag!