REGULAMENTUL CONCURSULUI DE VOCE „DE ZIUA VOASTRĂ, DRAGI COPII!” ORGANIZAT DE ARTACUL ÎN PERIOADA 14 MAI-27 MAI 2020

TERMENII ŞI CONDIŢIILE DE ÎNSCRIERE Concursul “DE ZIUA VOASTRĂ, DRAGI COPII!” se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani.

I.DISPOZIŢII GENERALE:

(1) Organizatorul concursului „DE ZIUA VOASTRĂ, DRAGI COPII!”, denumit în continuare Concursul, este ARTACUL (Asociația de Artă și Cultură), în colaborare cu Școlile Spectrum.

(2) Concursul constă în alegerea celor mai bune interpretări vocale (locul I, II, III, IV), precum și „Premiul de popularitate” cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor.

(3) Concursul se desfășoare în perioada: 14 mai – 27 mai 2020, urmând ca video-ul muzical al celor care au fost desemnați câștigători și nu numai, să fie publicat pe paginile de socializare ale organizatorilor.

(4) Participanților și se pune la dispoziție negativele pieselor: „Alunelu, alunelu”, „Are mama o fetiță”, „Bate vântul frunzele”, „O lume minunată”, „Cât trăim pe acest pământ”, „Într-o nu știu care seară”, „Dacă vesel se trăiește”, „Câte țări sunt pe pământ”, „High School Musical – We’re All In This Together”, „JoJo Siwa – Boomerang”, „I’ve Got A Feeling – Karaoke – Elenco De Soy Luna”, „Dacă vreți să mai fiți copii.”.  Aceștia au posibilitatea de a alege una din piesele recomandate.

5) În cazul în care participantul alege să interpreteze o altă piesă, acesta trebuie să țină cont de următoarele lucruri:

a) Piesa interpretată trebuie să fie corespunzătoare vârstei.

b) Piesa interpretată nu trebuie să conțină limbaj licențios, instigator la ură, violență, ură rasială, discriminare sau încălcarea ordinii constituționale.

c) Interpretul trebuie să indice piesa, compozitorul muzicii și a textului, precum și faptul că acesta a realizat un cover după original.

6) Nu pot participa la Concursul  „DE ZIUA VOASTRĂ, DRAGI COPII!” :

 1. Copiii care promovează un limbaj licențios;
 2. Copiii care au o vestimentație neadecvată sau vestimentație cu mesaje obscene;
 3. Copiii care au un comportament agresiv, violent, sau folosesc un limbaj obscen, ofensator, ori proferează jigniri, amenințări şi/sau îndemnuri la violență, ură rasială, discriminare sau încălcarea ordinii constituționale.

II. ÎNSCRIERE ȘI PARTICIPARE

Art.1.  Înscrierea la Concursul „DE ZIUA VOASTRĂ, DRAGI COPII!” se completează de către orice persoană eligibilă, conform Termenilor și Condițiilor de înscriere, cu scopul de a dobândi calitatea de Participant în cadrul Concursului organizat de către ARTACUL.

Art.2. Înscriere se face prin transmiterea unui email la adresa indicată de Organizator (arta.culturala@gmail.com). Pentru alte detalii și informații se poate folosi aceeași adresă de email: arta.culturala@gmail.com, dar și numărul de contact 0742220029. Astfel, candidații confirmă faptul că îndeplinesc toate Criteriile de eligibilitate ale Concursului și că au citit și acceptat în mod expres toate dispozițiile Termenilor și Condițiilor de înscriere ,astfel cum sunt enunțate în prezentul document.

       Art.3 Concursul se va desfășura printr-o singură etapă, denumită Etapa de Selecție.

Art.4. Etapa Selecției constă în:

 1. Înscrierea Candidaților, prin trimiterea cover-ului  la adresa de email indicată de Organizator.
 2. În cadrul email-ului de înscriere, participantul trebuie să indice: nume, prenumele, vârsta; informațiile piesei interpretate (autor, muzică, text). Toate detaliile personale şi/sau informațiile completate trebuie să fie adevărate, corecte și să nu inducă în eroare;
 3.  Decizia selecției Candidaților aparține exclusiv ARTACUL fiind finală și irevocabilă;
 4. Concursul este deschis tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani.

Art. 5. Cesionarea drepturilor de apariție și interpretare.

(1) Prin înscrierea la concurs Candidații cesionează exclusiv ARTACUL drepturile  lor patrimoniale conexe aferente apariției, interpretării şi tuturor prestaților artistice din concurs,  în toate etapele acestuia, pe toată perioada de protecție legală din momentul fixării interpretării/execuției sale, pe teritoriul României şi International, nelimitat ca număr de utilizări, inclusiv pentru realizarea tuturor materialelor promoționale necesare unei bune promovări a concursului „DE ZIUA VOASTRĂ, DRAGI COPII!“.

(2) Candidații cesionează exclusiv ARTACUL următoarele drepturi patrimoniale conexe:

a) fixarea interpretării sau execuției fixate;

b) distribuirea interpretării sau execuției fixate;

c) împrumutul interpretării sau execuției fixate;

d) radiodifuzarea interpretării sau execuției fixate;

e) retransmiterea interpretării sau execuției fixate;

i) comunicarea publică a interpretării sau execuției fixate, direct sau indirect, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea la dispoziția publicului a interpretării sau execuției fixate astfel încât să poată fi accesată în orice loc şi orice moment ales, în mod individual, de către public (ex: Internet, video streaming etc.).

(3) Este permisă interpretarea atât cu acompaniament instrumental live (unul sau mai multe instrumente), cât şi pe negativ sau chiar fără acompaniament.

III. JURIZAREA ÎN CADRUL CONCURSULUI:

Art. 1 Selecția concurenților se face pe baza  deciziei juriului.

Art.2. Criteriile de departajare a concurenților de către juriu sunt următoarele:

a) originalitatea repertoriului;

b) calitățile vocale;

c) precizia ritmică;

IV.  DISTINCȚII

Art.1.  Premiile concursului sunt:

 1. Locul I  este in valoare de 500 de lei.
 2. Locul al II-lea este în valoare de 400 de lei.
 3. Locul al III-lea este în valoare de 300 de lei.
 4. Locul al IV-lea este în valoare de 200 de lei.
 5. Premiul de popularitate este în valoare de 200 de lei.

Notă: Hotărârile juriului sunt irevocabile, nu se admit contestații.

Lista de Cântece și Karaoke

 1. ARE MAMA O FETIȚĂ

2. ALUNELU, ALUNELU HAI LA JOC

3.BATE VANTUL FRUNZELE

4.O LUME MINUNATĂ

5.CÂT TRĂIM PE ACEST PĂMÂNT

6.ÎNTR-O NU ȘTIU CARE SEARĂ

7.DACĂ VESEL SE TRĂIEȘTE

8.CÂTE ȚĂRI SUNT PE PĂMÂNT

https://ro.scribd.com/doc/254998560/Versuri-RAPSODIA-ROMANA-Cate-Tari-Sunt-Pe-Pamant

9. High School Musical – We’re All in This Together

https://www.youtube.com/watch?v=t0q4bUW45zM

10.Jojo Siwa – Boomerang

https://www.youtube.com/watch?v=KavWqUmVMYA

11. I’ve Got A Feeling – Karaoke – Elenco De Soy Luna

12. Daca vreti sa mai fiti copii – Muzica si orchestrație: Neagu Anca Nicoleta