Pentru mulți oameni, realizarea unui tatuaj permanent, este oarecum intimidantă. Cu toate acestea, există o alternativă. Tatuajul Henna este o formă de artă corporală temporară care a fost practicată de milenii (dar a devenit populară numai în Statele Unite în ultimele decenii). Este bine să cercetați orice formă de modificare a corpului înainte de a realiza tatuajul, așa că hai să cunoaștem câte ceva despre henna, urmând apoi să decideți dacă doriți să încercați henna sau nu. 

Când vorbim despre henna, vorbim despre câteva lucruri diferite. Din punct de vedere tehnic, henna este o plantă (denumirea latină “Lawsonia inermis”) care se dezvoltă în zonele tropicale din Africa, Asia de Sud și părți din Australia. Frunza acestui arbust nu face multe, dar când se descompune, eliberează un pigment numit lawsone. Din acest motiv se fac tatuajele de henna – frunzele de bază ale plantei de henna, care au fost uscate și puse pentru a face o colorare. Când pigmentul din frunze intră în contact cu proteinele din piele, acestea pătrund în celulele pielii, dându-i acesteia din urmă o culoare ruginiu-roșcată.

Astfel, termenul “henna” se referă oficial la vopseaua fabricată din planta de henna. Forma de artă a aplicării acestui pigment pe piele în diferite modele complicate se numește diferit, în fiecare cultură î care se folosește. Există mulți termeni folosiți pentru a descrie arta henna, cum ar fi mehandi sau mehndi, care provin din diferite limbi vorbite în Asia de Sud.