Dragi prieteni,

Artacul alături de organizatorii Festivalului Turcesc au început călătoria culturală, ce va cuprinde 6 orașe din România.
Primul oraș în care am avut plăcerea de a poposi a fost Ploiești. Bucuria și căldura cu care suntem întâmpinați ne fac să revenim mereu cu plăcere și emoție printre ploieșteni.
În weekend-ul 14-16 iunie, pe scena din parcarea Grivița au urcat reprezentanți ai culturilor turce și române. Pe lângă cântăreți turci și români, pe scenă au urcat reprezentanți ai dansului turcesc și românesc.
În fiecare zi, de la 13:00 la 21:00, pe scena festivalului au urcat cântăreți și dansatori, însă atracțiile au fost: dervișii rotitori cu dansul lor și Fanfara Otomană.
Ne-a bucurat să vedem că Fanfara Otomană “Topkapi” alcătuită din voluntari Artacul, a atras atât de mulți oameni.
Timp de 3 zile, 10 mii de persoane au “trecut pragul festivalului turcesc din Ploiești. Mâncarea, ebru- deseneul pe apă, desenul cu henna, caligrafia, precum și multe atracții au făcut deliciul participanților.
Dorința Artacul este aceea de a fi un pod stabil și de durată între cultura turcă și românească. Suntem convinși că împreună vom reuși să demonstrăm că arta și cultura ne unesc.

Următorul oraș în care vom poposi va fi București, în parcul Titan, în perioada 21-23 iunie.
Timp de 3 zile, bucureștenii și toți vizitatorii se vor putea delecta cu arta turcească: desen cu henna; desen pe apă, caligrafie; precum și cu dansul dervișilor și defilarea Fanfarei Otomane.

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de frumusețea artei și culturii.