Dragi prieteni,

Artacul alături de organizatorii Festivalului Turcesc au început călătoria culturală, iar în perioada 21-23 am fost în București.
PBucuria și căldura cu care am fost întâmpinați, ne-au făcut să revenim de fiecare dată cu plăcere și emoție printre bucureșteni.
Timp de 3 zile, pe scena din parcul Titan, au urcat reprezentanți ai culturilor turce și române. Pe lângă cântăreți turci și români, pe scenă au urcat reprezentanți ai dansului turcesc și românesc.

În fiecare zi, de la 13:00 la 21:00, pe scena festivalului au urcat cântăreți și dansatori, însă atracțiile au fost: dervișii rotitori cu dansul lor și Fanfara Otomană.
Ne-a bucurat să vedem că Fanfara Otomană “Topkapi” alcătuită din voluntari Artacul, a atras atât de mulți oameni.
Mâncarea, ebru- deseneul pe apă, desenul cu henna, caligrafia, precum și multe atracții au făcut deliciul participanților.
Dorința Artacul este aceea de a fi un pod stabil și de durată între cultura turcă și românească. Suntem convinși că împreună vom reuși să demonstrăm că arta și cultura ne unesc.

Ieșeni, venim la mare cu arta și cultura turco-română în perioada 11-14 iulie.
Timp de 4 zile, ieșenii și toți vizitatorii se vor putea delecta cu arta turcească: desen cu henna; desen pe apă, caligrafie; precum și cu dansul dervișilor și defilarea Fanfarei Otomane.

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de frumusețea artei și culturii.